Από τις 3-6 Ιουνίου 2025 το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων-UFI στη Θεσσαλονίκη

350 υψηλόβαθμα στελέχη της διεθνούς εκθεσιακής βιομηχανίας θα αποτυπώσουν τις εξελίξεις του κλάδου

Το μεγάλο «ραντεβού» της διεθνούς εκθεσιακής βιομηχανίας για το 2025, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων-UFI (UFI European Conference), που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 3-6 Ιουνίου 2025, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UFI στην Κολωνία.

Το Συνέδριο της UFI στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο συνεδριακό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν 350 υψηλόβαθμα στελέχη της εκθεσιακής βιομηχανίας από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Μάλιστα, η UFI θα διοργανώσει εκείνες τις ημέρες για πρώτη φορά το European Event Week με εκδηλώσεις για τη διεθνή εκθεσιακή βιομηχανία, στην οποία εντάσσεται και το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση του Συνεδρίου της UFI για το 2025 έκανε στην Κολωνία ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UFI, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως εκθεσιακού και συνεδριακού προορισμού σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των υποδομών και της οικονομίας της, αλλά και της τουριστικής ελκυστικότητάς της.

Το 2025 αποτελεί ένα κομβικό χρονικό σημείο για τη ΔΕΘ-HELEXPO, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή της, ενώ και η UFI τον επόμενο χρόνο κλείνει έναν αιώνα ζωής και οι επετειακές της εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη.

Μια «ανάσα» από το… sold out η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, Agrothessaly

Από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου 2025 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης στη Λάρισα

Μια «ανάσα» από την πλήρη κάλυψή της βρίσκεται η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, Agrothessaly, και μάλιστα τρεις μήνες πριν από τη διοργάνωσή της, από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου του 2025, καθώς η ζήτηση για εκθεσιακό χώρο ξεπέρασε τις προσδοκίες. Η Agrothessaly, περιφερειακή εκθεσιακή οργάνωση με πανελλαδική όμως εμβέλεια, είναι απόρροια της στρατηγικής συνεργασίας της ΔΕΘ-HELEXPO και του Δήμου Λαρισαίων και πραγματοποιείται ανά διετία στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης στη Λάρισα.

Στο επίκεντρό της βρίσκονται η προβολή των προϊόντων της εγχώριας και της διεθνούς αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής, η ενημέρωση επί των πρόσφατων εξελίξεων στο μέτωπο των νέων τεχνολογιών, αλλά και η εμπορική δικτύωση των εκθετών εντός και εκτός συνόρων.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Λάρισας έχει αγκαλιάσει, από την πρώτη στιγμή, τον θεσμό της Agrothessaly, επενδύοντας στη στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO για την ανάδειξη του πολύτιμου κεφαλαίου του αγροτικού κόσμου και του τομέα της αγροδιατροφής στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Aνοιχτός διαγωνισμός λογοτύπου – 100 Χρόνια ΔΕΘ HELEXPO

Διαγωνισμό σχεδιασμού του επετειακού λογοτύπου των 100 χρόνων από την ίδρυσή της προκηρύσσει η ΔΕΘ-HELEXPO

Θα αποτυπώνει τη διαχρονική προσφορά της στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής και πολιτιστικής δυναμικής της Ελλάδας

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για τον σχεδιασμό ενός εμβληματικού λογοτύπου, που θα είναι συνώνυμο της συνεισφοράς, της ιστορικής διαδρομής και της συμβολής της ΔΕΘ-HELEXPO στην εξέλιξη της χώρας εδώ και 100 χρόνια, προχωρά ο εθνικός εκθεσιακός φορέας.

Το 2025, η ΔΕΘ-HELEXPO συμπληρώνει έναν αιώνα ιστορίας και προσφοράς, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και επιθυμεί να αναδείξει μέσα από τη δημιουργία του επετειακού λογοτύπου την ιστορική αξία και τον σύγχρονο ρόλο της. Το λογότυπο θα αποτυπώσει και τη διαχρονική προσφορά της ΔΕΘ-HELEXPO στην ανάπτυξη της κοινωνικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής δυναμικής της Ελλάδας.

Ο εικαστικός διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας.

Η ΔΕΘ-HELEXPO, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της, όρισε Οργανωτική και Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των συμμετοχών και να επιλεγεί ένα λογότυπο, το οποίο θα αναδεικνύει την ιστορία, τις αξίες και την προσφορά του φορέα στην Ελλάδα και διεθνώς. Οι δημιουργοί καλούνται να εμπνευστούν από το παρελθόν και να κοιτάξουν στο μέλλον, σχεδιάζοντας ένα λογότυπο που θα αφήσει το αποτύπωμά του, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε επαγγελματίες (αρχιτέκτονες, γραφίστες, διαφημιστές, εικαστικούς κ.ά.), αποφοίτους, φοιτητές και σπουδαστές (Πολυτεχνείου, Καλών Τεχνών, Εικαστικών και άλλων συναφών σχολών), καθώς και σε ιδιώτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές, χωρίς περιορισμό στον αριθμό μελών κάθε ομάδας.

Η τελική ημερομηνία και ώρα υποβολής των προτάσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή, 20η Δεκεμβρίου 2024 στις 14:00. Η Κριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει το διάστημα μεταξύ 7-24 Ιανουαρίου 2025 για την επιλογή των νικητών του διαγωνισμού, και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν άμεσα. Στο πλαίσιο ανάδειξης των νικητών, θα επιλεγούν, βάσει αξιολόγησης, τρία (3) έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν τυπωμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΔΕΘ-HELEXPO, προκειμένου το κοινό να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων.

Ο δημιουργός της πρότασης που θα κερδίσει το πρώτο Βραβείο θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (€2.000), ενώ το δεύτερο και τρίτο Βραβείο θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο χιλίων ευρώ (€1.000) το καθένα. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, που θα τιμήσει τις δημιουργικές προτάσεις και θα αναδείξει τη σημασία τους για τον εορτασμό των 100 χρόνων του φορέα.

Την προκήρυξη του διαγωνισμού και την αίτηση συμμετοχής θα την βρείτε στο link: https://helexpo.gr/anoixtos-diagonismos-sxediasmou-logotupou/

Πιο διεθνής από ποτέ η 39η PHILOXENIA HOTELIA

Αυξημένοι κατά 57% οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 41 χώρες

Πιο διεθνής από ποτέ ήταν η φετινή 39η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού & Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού, PHILOXENIA HOTELIA, που ανέδειξε τον έντονα εξωστρεφή της χαρακτήρα τόσο σε επίπεδο εκθετών όσο και εμπορικών επισκεπτών και υποδέχθηκε, εκτός από τον κόσμο του εγχώριου τουριστικού κλάδου, και σημαντικούς «παίκτες» από το εξωτερικό. Ειδικότερα, οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν από 41 χώρες και ήταν αυξημένοι κατά 57% έναντι της περσινής διοργάνωσης. Οι δε συναντήσεις μεταξύ των hosted buyers και εκθετών της PHILOXENIA HOTELIA ξεπέρασαν κατά πολύ τις 4.000. 

Συνολικά οι εκθέτες της PHILOXENIA HOTELIA, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ήταν 342 από την Ελλάδα και 24 χώρες του εξωτερικού και κάλυψαν 12.000 τ.μ. σε τέσσερα περίπτερα. Ειδικότερα οι ξένες συμμετοχές προήλθαν από Αρμενία, Λουξεμβούργο, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρο, Κόσσοβο, Αίγυπτο, Ηνωμένο Βασίλειο, Αλβανία, Ιταλία, Μαρόκο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Μολδαβία, Κούβα, Χώρες Ινδικού Ωκεανού (με 22 εταιρείες, τουριστικά καταλύματα και τουριστικά πρακτορεία από τις Κομόρες, Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιο και Σεϋχέλλες). Μάλιστα, η Μολδαβία, η Κούβα και οι Χώρες του Ινδικού Ωκεανού συμμετείχαν για πρώτη φορά στην έκθεση.

Οι προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (Full Hosted Buyers) ήταν περισσότεροι από 140 από 36 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν και δύο επιχειρηματικές αποστολές 80 ατόμων από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία. Πέραν όμως των ξένων εμπορικών επισκεπτών, η PHILOXENIA HOTELIA υποδέχτηκε και υψηλόβαθμα στελέχη τουριστικών φορέων και οργανισμών ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων οι Μολδαβία, Σερβία, Αλβανία, Κούβα και Ιορδανία, αλλά και μία πολυπληθή αντιπροσωπεία από τη συμμετοχή του Κοσσόβου στην έκθεση.

Ο δήμος Διδυμοτείχου, Τιμώμενος Προορισμός της 39ης PHILOXENIA HOTELIA, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ακριτική αυτή περιοχή σε όλες της τις διαστάσεις, πολιτιστικές, ιστορικές, γαστρονομικές. 

Στη φετινή PHILOXENIA HOTELIA συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), ο οποίος ήταν στρατηγικός συνεργάτης στην έκθεση. Ο ΟΔΑΠ θέλησε να συστήσει στο κοινό αναδυόμενους πολιτιστικούς προορισμούς και να υπογραμμίσει τη στενή σχέση πολιτισμού και τουρισμού, μια σχέση από όπου προέκυψε και το θέμα του Συνεδρίου της PHILOXENIA HOTELIA με τίτλο «Experience. Culture. Everywhere. – Connecting the Dots». Μάλιστα, στο Συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από τον ΟΔΑΠ και τη ΔΕΘ-HELEXPO, καταγράφηκε μεγάλη προσέλευση. 

Η έκθεση όμως προσέλκυσε το ενδιαφέρον και των απλών επισκεπτών, που βρήκαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια ευρεία γκάμα επιλογών για τις επόμενες διακοπές τους, συμμετέχοντας σε κληρώσεις με πλούσια δώρα, τα οποία ήταν προσφορά τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.   

Χορηγός Φιλοξενίας του Συνεδρίου της PHILOXENIA HOTELIA ήταν η Fraport, η TAXIWAY ήταν «Συνεργάτης Ασφαλών Μετακινήσεων & Μεταφορών», ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης χορήγησε τα city tours στους hosted buyers και το ΔΙΠΑΕ υποστήριξε το πρόγραμμα των b2b συναντήσεων με εθελοντές. Στρατηγικός Συνεργάτης στη PHILOXENIA HOTELIA ήταν ο ΟΔΑΠ και υπό την αιγίδα τους έθεσαν την έκθεση το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, η ΠΟΞ, ο HAPCO και ο FEDHATTA.

Η PHILOXENIA HOTELIA ήταν μια Zero Waste έκθεση. 

 

Μνημόνιο συνεργασίας με την Hermes Expo International υπέγραψε η ΔΕΘ-HELEXPO

Στα «σκαριά» επιχειρηματικές αποστολές σε Ελλάδα και ΗΠΑ για το 2025

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον φορέα Hermes Expo International προχώρησε η ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διεθνή δικτύωση και επέκταση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, η εκατέρωθεν προσέλκυση εκθετών και γενικότερα η αμοιβαία επωφελής συνεργασία των δύο μερών συνθέτουν το περιεχόμενο του μνημονίου που υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO από τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσο Τζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρα Κυριάκο Ποζρικίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hermes Expo International, κ. Παύλο Κοτρώτσιο.

Το Μνημόνιο αναβαθμίζει τη σχέση μεταξύ των δύο φορέων, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν, καθώς δίνει τη δυνατότητα για εκατέρωθεν διοργάνωση εμπορικών και επιχειρηματικών αποστολών, οι οποίες θα συμμετέχουν σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό το 2025 ελληνικές επιχειρήσεις μέσω της συνεργασίας της ΔΕΘ-HELEXPO και της Hermes Expo International αναμένεται να συμμετάσχουν στις 25 Ιουνίου σε Networking Business Expo, που θα πραγματοποιηθεί στο New Jersey των ΗΠΑ. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιούνται στοχευμένα B2B meetings με Αμερικανικές επιχειρήσεις. 

Αντίστοιχα θα προετοιμαστεί επιχειρηματική αποστολή Αμερικανικών και Ελληνοαμερικανικών επιχειρήσεων, προκειμένου να λάβει μέρος στην 89η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2025.

342 εκθέτες από την Ελλάδα και 24 χώρες του εξωτερικού

12.000 τ.μ. σε 4 εκθεσιακά περίπτερα

10% αύξηση στα τετραγωνικά μέτρα των ξένων εκθετών και στις απευθείας ξένες συμμετοχές

Τιμώμενος Προορισμός ο Δήμος Διδυμοτείχου

Με 10% αύξηση στα τετραγωνικά μέτρα των ξένων εκθετών και στις απευθείας ξένες συμμετοχές, με συνολικά 342 εκθέτες από την Ελλάδα και 24 χώρες του εξωτερικού, με κάλυψη 12.000 τ.μ. σε 4 εκθεσιακά περίπτερα, με 4.000 προγραμματισμένα ραντεβού και με Τιμώμενο Προορισμό τον Δήμο Διδυμοτείχου, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η 39η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού PHILOXENIA HOTELIA, που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Οι ξένες συμμετοχές προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες: Αρμενία, Λουξεμβούργο, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρο, Κόσσοβο, Αίγυπτο, Ηνωμένο Βασίλειο, Αλβανία, Ιταλία, Μαρόκο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Μολδαβία, Κούβα, Χώρες Ινδικού Ωκεανού (με 22 εταιρείες, τουριστικά καταλύματα και τουριστικά πρακτορεία από τις Κομόρες, Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιο και Σεϋχέλλες). Μάλιστα, η Μολδαβία, η Κούβα και οι Χώρες του Ινδικού Ωκεανού λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά στην έκθεση.

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες (Full Hosted Buyers) είναι περισσότεροι από 140 από 36 χώρες, ενώ την έκθεση θα επισκεφτούν δύο επιχειρηματικές αποστολές περίπου 80 ατόμων από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία.

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 4.000 ραντεβού μεταξύ των hosted buyers και εκθετών της PHILOXENIA HOTELIA, ενώ φέτος για πρώτη φορά «έτρεξε» και ειδικό πρόγραμμα προσκεκλημένων επισκεπτών από το εξωτερικό, εξειδικευμένων σε πολιτιστικές διαδρομές.

Στη φετινή διοργάνωση αναδεικνύεται επίσης με έμφαση η σχέση τουρισμού και πολιτισμού μέσα από τις δράσεις του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), που συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση, ενώ σε αυτό το θέμα εστιάζει και το Συνέδριο της PHILOXENIA HOTELIA με τίτλο “Experience. Culture. Everywhere. – Connecting the Dots”. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο Περίπτερο 14 με φορείς διοργάνωσης ΟΔΑΠ και ΔΕΘ-HELEXPO. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην παρουσίαση της δράσης του ΟΔΑΠ, «Hellenic Heritage».

Μια ακόμη ψηφίδα στο φετινό πολιτιστικό «μωσαϊκό» της PHILOXENIA HOTELIA είναι και η διοργάνωση διαγωνισμού φωτογραφίας και η παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα “Philoxenia & Culture” από την Greek Instagramers Events Social Media & Culture Community.

Μεταξύ των εκθετών και υποστηρικτών της PHILOXENIA HOTELIA είναι το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Πολιτισμού, ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, η ΠΟΞ και η FEDHATTA, Περιφέρειες και Δήμοι, τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, τουριστικά γραφεία από όλη τη χώρα, καθώς και επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης.

Το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει ημερίδα που διοργανώνεται από το inn hotel & architecture με θέμα «Αρχιτεκτονικές Αφηγήσεις», το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο περίπτερο 12. Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών της PHILOXENIA HOTELIA η έκθεση θα φιλοξενήσει και πολλές ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς τουριστικούς φορείς, Περιφέρειες, Δήμους, επιχειρήσεις κα.

Επιπλέον, υλοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης η πρωτοβουλία «Thessaloniki Living Experience», η οποία συστήνει 9 ξενοδοχεία της πόλης, όπου μπορεί κανείς να βιώσει εμπειρίες στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και αν δεν διαμένει σε αυτά.

Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων της PHILOXENIA HOTELIA περιλαμβάνεται και συναυλία-αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την εισβολή στην Κύπρο από την Παιδική και Νεανική Ορχήστρα Ωδείου Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης (Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας-ΔΕΘ-HELEXPO-Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αθηνών-Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη-Δήμος Γορτυνίας).

Στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο, «Ι. Βελλίδης» φιλοξενείται επίσης το Thessaloniki #JobFestival 2024, που διοργανώνεται για άλλη μία φορά από το skywalker.gr με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

H PHILOXENIA HOTELIA είναι ανοιχτή μόνο για επαγγελματίες και εμπορικούς επισκέπτες στις 14 Νοεμβρίου, ενώ στις 15 και 16 Νοεμβρίου η έκθεση μπορεί να υποδεχθεί και όλους τους επισκέπτες που θα ήθελαν να ενημερωθούν για το επόμενο ταξίδι τους ή ακόμη και να το κερδίσουν σε μια από τις κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πολλά πλούσια δώρα (ταξίδια, διαμονές σε ξενοδοχεία κα), τα οποία είναι προσφορά τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Την Πέμπτη το ωράριο λειτουργίας της PHILOXENIA HOTELIA είναι 11:00 με 19:00, ενώ Παρασκευή και Σάββατο 10:00 με 19:00.  

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου

Μια κατεξοχήν εξωστρεφής έκθεση είναι η PHILOXENIA HOTELIA,  σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσο Τζήκα, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως η διοργάνωση έχει την ποιότητα που θα έπρεπε να έχει μια διεθνής έκθεση.

Ως εφαλτήριο προβολής, με αιχμή την ιστορία και τον πολιτισμό του, θα αξιοποιήσει ο δήμος Διδυμοτείχου τη PHILOXENIA HOTELIA, στην οποία είναι Τιμώμενος Προορισμός, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. Μάλιστα, σημείωσε πως το Διδυμότειχο θέλει να σταματήσει να είναι η… δυσμενής μετάθεση στο μυαλό του κόσμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «δεν είμαστε η άκρη της Ελλάδας, αλλά η αρχή της».  

Γιορτή του τουρισμού και της πόλης χαρακτήρισε τη PHILOXENIA HOTELIA η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Βίκυ Χατζηβασιλείου, τονίζοντας πως αποτελεί παράλληλα πόλο έλξης επιχειρήσεων του κλάδου, ενώ μίλησε για μια ολιστική προσπάθεια τουριστικής προβολής της περιοχής από την Περιφέρεια. 

Για αγαστή συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, η οποία έχει ως κοινό όραμα να εξεταστεί σε βάθος η αλληλένδετη σχέση τουρισμού και πολιτισμού, έκανε λόγο η πρόεδρος του δ.σ. του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, κα Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου, σημειώνοντας πως στόχος της συμμετοχής του ΟΔΑΠ στη PHILOXENIA HOTELIA είναι να συστήσει στους επαγγελματίες του κλάδου αναδυόμενους αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα και μουσεία που είναι άγνωστα. 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αφού παρουσίασε το περιεχόμενο της φετινής έκθεσης, τόνισε πως πρόκειται για την πιο διεθνή διοργάνωση μετά τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου. 

«Μετά από χρόνια υπάρχει μια αισιοδοξία» σημείωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος, αποδίδοντας τα εύσημα στον κεντρικό δήμο και τις προσπάθειές του τόσο στο τουριστικό μέτωπο όσο και στο μέτωπο της καθαριότητας της πόλης.

Η PHILOXENIA HOTELIA είναι μια έκθεση που αποτυπώνει την επιτυχία της Θεσσαλονίκης και στον συνεδριακό τουρισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Thessaloniki Convention Bureau, κ. Πρόδρομο Μοναστηρίδη, ο οποίος μετέφερε τις προσδοκίες του για μια καλή διοργάνωση που θα βοηθήσει στην έλευση περισσότερων συνεδρίων στην πόλη. 

Στην ιστορία της PHILOXENIA αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, τονίζοντας πως έχει την ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητα να παραμένει για 40 χρόνια η μοναδική έκθεση τουρισμού με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στις δράσεις του ΟΔΑΠ στη PHILOXENIA HOTELIA αναφέρθηκε τέλος το μέλος του δ.σ. του οργανισμού, κα Αλεξάνδρα Χαριτάτου.

Χορηγός Φιλοξενίας του Συνεδρίου της PHILOXENIA HOTELIA είναι η Fraport, η TAXIWAY είναι «Συνεργάτης Ασφαλών Μετακινήσεων & Μεταφορών», ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης χορηγεί τα city tours στους hosted buyers και το ΔΙΠΑΕ υποστηρίζει το πρόγραμμα των b2b συναντήσεων με εθελοντές. Στρατηγικός Συνεργάτης στη PHILOXENIA HOTELIA είναι ο ΟΔΑΠ και υπό την αιγίδα τους έχουν θέσει την έκθεση το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, η ΠΟΞ, ο HAPCO και ο FEDHATTA.

Η PHILOXENIA HOTELIA είναι μια Zero Waste έκθεση.