ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 • English
 • Ελληνικά

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Ένας πλούσιος απολογισμός…

Με έδρα κυριολεκτικά στην «καρδιά της Θεσσαλονίκης», σχεδόν έναν αιώνα τώρα, η ΔΕΘ HELEXPO αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες του τόπου και προσφέρει πολυδιάστατες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και συνεργάζεται με την πλειοψηφία των κοινωνικών, πολιτιστικών και επιχειρηματικών φορέων όλης της χώρας.

Είτε πρόκειται για την υγεία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία, είτε για επιτακτικές ανάγκες στήριξης και αλληλεγγύης, η κοινωνική προσφορά της εταιρίας απεδείχθη ότι ξεφεύγει από τη σφαίρα των ιδεών και φτάνει στην καθημερινότητα των πολιτών.

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΕ 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 .

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

ANΑΠΤΥΞΗ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

ΑΝΘΡΩΠΟΙ 

Η εταιρική κουλτούρα της ΔΕΘ - HELEXPO βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τους ανθρώπους της, εφόσον αναγνωρίζει ότι η επιτυχημένη πορεία της σε βάθος χρόνου, οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αυτούς. Οι εργαζόμενοι επιμορφώνονται για να αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους, να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να υλοποιούν σωστά την κάθε οργάνωση που υλοποιούν. Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθούν σε τακτά διαστήματα εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενα γύρω από την επικοινωνία, την ασφάλεια, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την οργάνωση εκδηλώσεων και τις νέες τεχνολογίες, ενώ παράλληλα, στελέχη τμημάτων, συμμετέχουν σε διεθνή γεγονότα ανά τον κόσμο.
Παράλληλα, η εταιρία τηρεί απαρέγκλιτα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για κάθε εργαζόμενο προσφέροντας δωρεάν ιδιωτική ασφάλεια υγείας, ενώ φροντίζει επιμελώς την τακτική συντήρηση των χώρων του εργασιακού του περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 

Η εταιρία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Επί σειρά δεκαετιών φροντίζει για τη συντήρηση αλλά και την ανακαίνιση των υποδομών της δίνοντας προτεραιότητα στην ανακύκλωση υλικών και την αξιοποίηση στο έπακρο των φυσικών της πόρων. Έτσι, πέραν των κανόνων κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει, φροντίζει αφενός να διατηρεί «ζωντανούς» τους πράσινους υπαιθρίους χώρους της, συντηρώντας επιμελώς τα διάσπαρτα φυτά και δέντρα που διαθέτει μέσα στο εκθεσιακό της κέντρο στη Θεσσαλονίκη και αφετέρου, να συνεργάζεται σε κάθε ευκαιρία με τον Δήμο της πόλης για την αναβάθμιση του πρασίνου ακόμη και εκτός των χωροταξικών της ορίων.
Πρόσφατο παράδειγμα, η συνεργασία της ΔΕΘ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη δενδροφύτευση ελαιόδεντρων - ιδιωτική δωρεά - κατά μήκος του πεζοδρομίου της οδού Αγγελάκη, στη δυτική κάθετη οδό του εκθεσιακού κέντρου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Η κοινωνική υποστήριξη είναι διαχρονική αξία για την εταιρία και εκφράζεται έμπρακτα μέσα από σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Κάθε χρόνο η ΔΕΘ - HELEXPO υποστηρίζει ιδρύματα, φορείς και σημαντικές οργανώσεις παραχωρώντας συνεδριακούς και εκθεσιακούς της χώρους είτε ως χορηγός είτε ως υποστηρικτής για σημαντικούς κοινωφελείς σκοπούς.
Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω οι πιο πρόσφατες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID -19:
 • φιλοξενία μονάδων αιμοδοσίας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια αιμοληψιών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα
 • παραχώρηση τεντών και σύγχρονων μηχανημάτων απολύμανσης αέρα σε νοσοκομειακές μονάδες της πόλης
 • διάθεση εκθεσιακού χώρου για χρήση υπνωτηρίου αστέγων σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης
 • στέγαση εμβολιαστικών κέντρων και μονάδων ελέγχων του ΥΠΠ στα εκθεσιακά κέντρα Θεσσαλονίκης και Αθήνας
 • φιλοξενία κινητών συνεργείων του ΕΟΔΥ (στόλος 35 αυτοκινήτων) και άδεια σταθμού οχημάτων του ΕΚΑΒ για την πιο άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών

ANΑΠΤΥΞΗ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ 

Το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας έχει στην ατζέντα του καθοριστικής σημασίας προτεραιότητες που θα επηρεάσουν καταλυτικά την βιωσιμότητά της και θα της δώσουν την ώθηση που απαιτείται ώστε να κινηθεί στους γρήγορους ρυθμούς της εξέλιξης και του ανταγωνισμού.
Πρώτα στη λίστα υλοποίησης αυτού του πλάνου είναι αφενός, το μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και αφετέρου, ο εκσυγχρονισμός των μέσων επικοινωνίας και των υπηρεσιών της εταιρίας με βάση την ψηφιακή πολιτική και τις νέες τεχνολογίες. Η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου θα αποτελέσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο αλλά και σημαντικό τοπόσημο, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και θα υλοποιηθεί με όρους βιοκλιματικούς υπηρετώντας πιστά τους κανόνες της αειφόρου ανάπτυξης. Στο μητροπολιτικό πάρκο που προβλέπεται να δημιουργηθεί, βάσει της μελέτης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από διαβούλευση, θα αποδοθεί στην πόλη περίπου το 50% του σημερινού χώρου της ΔΕΘ - HELEXPO για τη δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου πρασίνου 60 περίπου στρεμμάτων.

Ενδεικτικοί τομείς & ενέργειες ΕΚΕ

 • Στηρίζει τον πολιτισμό έμμεσα και άμεσα είτε με δημιουργικές συνέργειες είτε με δυναμικές πρωτοβουλίες
 • Υποστηρίζει τους νέους χορηγώντας πανεπιστημιακές ομάδες που προάγουν την Αριστεία και τον Αθλητισμό και ανοίγει τις πόρτες της σε καινοτόμες ιδέες για συνέργειες με τη νέα γενιά
 • Χορηγεί γεγονότα και ιδέες που στόχο έχουν τόσο την ιστορική μνήμη της πόλης όσο και την ευημερία των πολιτών της
 • Διαθέτει τις υποδομές της για τη φιλοξενία ευπαθών ομάδων της πόλης σε έκτακτες περιπτώσεις
 • Συνδράμει συστηματικά είτε με υλικά είτε με οικονομικά μέσα στην αποκατάσταση μεγάλων καταστροφών που συμβαίνουν στη χώρα
 • Παραχωρεί υλικοτεχνικό υλικό και δωρεάν χώρους και υπηρεσίες σε άλλους φορείς της πόλης για την υλοποίηση κοινωφελών έργων και εκδηλώσεων
 • Συμβάλλει με οικονομική συνεισφορά σε περιβαλλοντικά έργα