ΔΕΘΙΣΤΑΣ - Οι ιστορίες της Έκθεσης | HELEXPO

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • English
  • Ελληνικά

ΔΕΘΙΣΤΑΣ - Οι ιστορίες της Έκθεσης

Σε ένα χιουμοριστικό «ταξίδι» στα 80 χρόνια της ΔΕΘ προσκαλεί το κόμικ των ΔΕΘίστας, μια διαφορετική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συλλεκτική έκδοση που ετοίμασε  ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Το κόμικ των ΔΕΘίστας καλύπτει τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της ΔΕΘ και σε μεγάλο βαθμό άνοιξαν τον δρόμο για την ίδρυσή της μέχρι τα πρώτα της χρόνια και από τις καινοτομίες, τις εφευρέσεις, το πρώτο πλυντήριο που έπλενε χωρίς νερό και το πρώτο αμφίβιο όχημα, μέχρι την επίσκεψη Αμερικανών και Σοβιετικών κοσμοναυτών και τις «Μαγεμένες».  

Αποτελεί δε μια ακόμα αφορμή γιορτής για τα 90 χρόνια ιστορίας και τα 80 χρόνια διοργανώσεων της Έκθεσης του Σεπτεμβρίου, με το βλέμμα όμως στο άπειρο. Άλλωστε «οι ΔΕΘίστας θα καταφέρνουν ό,τι έχουν στο νου τους, ακόμα και τα άστρα θα πιάσουν». 

Οι ιστορίες της Έκθεσης στο πέρασμα των χρόνων, με πρωταγωνιστές φιγούρες των κόμικς, ξαναζωντανεύουν στις σελίδες της καλαίσθητης έκδοσης, που φιλοδοξεί να αποτυπώσει στο χαρτί την εύθυμη πλευρά περιόδων δύσκολων, γεγονότων σημαντικών, συμβάντων που έκαναν τη ΔΕΘ αυτό που είναι σήμερα.  Το σενάριο και τα κείμενα του κόμικ των ΔΕΘίστας έγραψε ο κ. Ποζρικίδης, ενώ την εικονογράφηση επιμελήθηκε η IdeART Karamanlidis. Πρόκειται για μια δημιουργία βγαλμένη από την «καρδιά» της ΔΕΘ και της κοινότητας των απανταχού φίλων της, των ΔΕΘίστας, που μεγαλώνουν μαζί της και δημιουργούν τις αναμνήσεις τους μέσα από αυτή. Ένα βιβλίο που ξεφυλλίζει κανείς ευχάριστα, μαθαίνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για την πορεία της Έκθεσης μέσα στον χρόνο.