Επιχειρηματική πλατφόρμα για την αναβάθμιση των σχέσεων Ινδίας και Ελλάδας, η 84η ΔΕΘ

×

Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated στην resp_img_url_outbound_alter() (γραμμή 264 του /home/helexpo/public_html/pressoffice/sites/all/modules/resp_img/resp_img.module).
Επιχειρηματική πλατφόρμα για την αναβάθμιση των σχέσεων Ινδίας και Ελλάδας, η 84η ΔΕΘΕπιχειρηματική πλατφόρμα για την αναβάθμιση των σχέσεων Ινδίας και Ελλάδας, η 84η ΔΕΘΕπιχειρηματική πλατφόρμα για την αναβάθμιση των σχέσεων Ινδίας και Ελλάδας, η 84η ΔΕΘ

Την επιχειρηματική πλατφόρμα για την ισχυροποίηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας, θα αποτελέσει η 84η ΔΕΘ του 2019.

Η ΔΕΘ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα έχει ως Τιμώμενη Χώρα την Ινδία, μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως.

Στην παρουσίαση της 84ης ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος στην Αθήνα, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, κα. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επισήμανε πως «μια Νέα Ινδία της τεχνολογίας και της ανάπτυξης τίθεται στο επίκεντρο της 84η ΔΕΘ και συμβαδίζει με μια Νέα Ελλάδα».

Η ίδια τόνισε ότι «ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους οι επαφές της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo με ένα πλήθος Ινδικών κυβερνητικών εκπροσώπων, εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων, οικονομικών και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και πολιτισμικών παραγόντων που φθάνουν μέχρι τη βιομηχανία του Bollywood, προμηνύουν το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλλεται για ένα δυναμικό παρόν, που θα προάγει τις σχέσεις των δύο χωρών και θα φωτίσει ένα νέο δρόμο των Ινδιών».

Από την πλευρά της η Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, κα. Shamma Jain, τόνισε πως η Ινδία θα καταταχθεί ανάμεσα στις 3 κορυφαίες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο τα επόμενα 10-15 χρόνια.

«Είναι αυτή η Νέα Ινδία η οποία θα προβληθεί στην 84η Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η Ινδία, στην οποία αντιστοιχεί το 55% της παγκόσμιας IT- BPM (InformationTechnology- Business Process Management) outsourcing επιχειρηματικής δραστηριότητας για το οικονομικό έτος 2018 (ύψους 185-190 δις US$) και αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή γενοσήμων φαρμάκων στον κόσμο (καλύπτοντας το 40% της ζήτησης γενοσήμων των ΗΠΑ, καθώς και το 25% της συνολικής ζήτησης για φάρμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο), θα είναι παρούσα στην ΔΕΘ του 2019 με ινδικές εταιρείες στον τομέα της πληροφορικής και του φαρμάκου» επισήμανε η κα. Shamma Jain.

Εξίσου δυναμικό παρών θα δώσουν στην 84η ΔΕΘ και εταιρείες από μία ευρεία γκάμα άλλων σημαντικών τομέων της οικονομίας όπως: ναυτιλία, (Logistics και τοποθέτηση πληρωμάτων πλοίων), τεχνολογίες διαστήματος, γεωργία και τρόφιμα, τουρισμός, engineering και υποδομές, εξαρτήματα αυτοκινήτων, υφαντουργία κλπ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, δήλωσε πως το περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε κάθε ΔΕΘ, ενώ ήδη διαφαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής στην 84η ΔΕΘ από Ινδικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις διμερείς σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, πραγματοποίησε και παρουσίαση της 84ης ΔΕΘ.